MTB spoorbaanroute

Aantal dagen:   Twee dagen (1 overnachting in tent of hangmat)
Aantal uren:     2-3 uren fietsen
Vertrek:            08:30 uur, Camping Palulu
Afstand:           10-15 km
Prijs:                € 129,- (minimaal 2 personen)

Dit is een afwisselende 2 daagse Mountainbike Tour door het savanne gebied in de omgeving van de camping Palulu achter Zanderij. Deze tour is geschikt voor een ieder die plezier heeft in een sportieve activiteit en niet bang is om grenzen te verleggen.

Programma:
Dag 1:
Vanuit Paramaribo rijden we met de auto naar camping Palulu waar we gelijk beginnen aan onze eerste fietstour. Met de mountainbike fietsen we over de hoofdweg (bauxietweg) langs het internationale vliegveld te Zanderij. Vervolgens fietsen we een stuk door het bos over smalle bospaadjes, de oude spoorbaan op. Na een pauze vervolgen we onze weg terug naar Palulu. De totale fietsafstand is ongeveer 10 km en duurt ongeveer 2-3 uren. Na de fietstour gaan we gezamenlijk Zwemmen en  lunchen. In de middag maken we nog een tocht. In de avonduren  diner en gezellig zitten rond het kampvuur zal tevens niet ontbreken op de camping.

Dag 2:
Na ontwaakt te zijn door de Palulu-vogelorkest-wekker, zult u genieten van een heerlijk gezond ontbijtje met vers gebakken brood. Hierna maken we ons klaar voor de 3de etappe. Per mountainbike fietsen we over smalle paadjes en over het oude spoor door het savanne gebied.  De totale fietsroute is afhankelijk van de groep. Na de fietstour wordt er een lunch aangeboden te Palulu en kan men heerlijk chillen in de hangmat of zwemmen in de kreek tot het tijd wordt om met de auto terug te keren naar Paramaribo.

Inclusief: Fiets, gids, overnachting in een tent of hangmat, maaltijden, transport.

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

HOE IS HET WEER?
Door de wind merk je niet hoe fel de zon is, dus je moet jezelf goed beschermen en regelmatig insmeren met een beschermingslotion van tenminste factor 30.
IS HET EEN ZWARE TOCHT?
De tocht is qua afstand niet zo zwaar maar zeker in het regen seizoen kom je genoeg (modder)plassen tegen die de rit een extra dimensie geven en ook wat zwaarder maken. Een basisconditie en gezondheid is dus aan te raden op deze tour. Mocht u bepaalde gezondheids klachten hebben maar wel denken deel te kunnen nemen aan de tour, geef dit voorafgaande aan de tour dan aan!

WAT VOOR FIETS WORDT ER GEBRUIKT?
Voor deze tour gebruiken we cannondale mountainbikes met hydraulische schijfremmen.

KAN IK ZONDER ERVARING MEE?
Ook zonder mountainbike ervaring kan je deelnemen aan deze tour. Een sterk doorzettingvermogen is echter wel van belang.

Een aantal dagen voor de start van de tour wordt een “testrit” gereden met alle deelnemers. Tijdens deze tour wordt het niveau bepaald en wordt een advies uitgebracht of het verstandig is om wel of  niet deel te nemen aan de tour.

ZIJN ER GEVAARLIJKE DIEREN?
In principe vind je geen gevaarlijke dieren, wel heb je in de schemering te maken met muggen. Een goede bescherming in de vorm van lange mouwen, een lange broek en het middel Deet is dan ook aan te bevelen..

MOET IK SPECIALE UITRUSTING KOPEN?
Het grootste deel van de uitrusting wordt door fietsen in Suriname ter beschikking gesteld, maar als je twijfelt over je uitrusting bel ons dan even op. Een fietsbroek is echter aan te raden maar deze zit niet in ons pakket en dien je zelf mee te nemen of aan te schaffen. Wanneer u over een eigen helm en fietsschoenen beschikt vragen wij u deze zelf mee te nemen, Een uitgebreide paklijst ontvang je bij boeking.

MOET IK ZELF ETEN, DRINKEN EN SLAAPBENODIGDHEDEN MEENEMEN?
Eten en drinken, en slaappullen als hangmat, tent en kookgerei zit in het tourpakekt inbegrepen. Mocht u speciale wensen hebben voor eten kunt u dit vooraf overleggen en  anders zelf meenemen. Een deken voor de nacht dient u zelf mee te brengen.

IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS?
In principe hanteren wij geen leeftijdsgrens. We vinden het veel belangrijker dat je over een flexibele instelling en teamgeest beschikt. Dit is een trip door een ruig en onbewoond natuurgebied waar de kans bestaat dat als gevolg van lokale omstandigheden afgeweken moet worden van de vooraf geplande route e.d.

 

Share to Facebook
Share to Google Plus