Minavallen ( marowijne )

In de ochtend uur vertrekken we per bus/auto richting Langetabbetje waar we overstappen in een korjaal. Dan volgt een indrukwekkende vaartocht van ongeveer 2 uur (afhankelijk van de waterstand) over de Marowijnerivier.
Die avond komen we aan in het basiskamp waar we relaxen, dineren en slapen.

De volgende dag gaan we vroeg van start, met ontbijt in de korjaal onderweg naar of in de Grankreek. Hier begint onze wandeling naar de onlangs ontdekte Minavallen. Het is een pittige hike tussen de twee en vier uur door prachtig ongerept regenwoud. De bruisende waterval spoelt alle inspanning moeiteloos van ons af, bijkomen kan ook in de natuurlijk jacuzzi halverwege de helling. Nadat we zijn bijgekomen lopen we terug naar de Grankreek waar de boot ons opwacht om naar het basiskamp te varen.

De volgende dagen staan in het teken van relaxen. We bezoeken Loka Loka waar we kennis maken met het dagelijks leven van de Paramaccaners, gaan afkoelen en lunchen bij de Ampoma vallen en hangen ontspannen in de hangmat. Op de laatste dag vertrekken we na het ontbijt per korjaal richting Langetabbetje vanwaar we de reis weer over de weg vervolgen naar Paramaribo.

INBEGREPEN
Vervoer, Accommodatie, Activiteiten ter plekke, Nederlandssprekende begeleiding, maaltijden, snacks, water, limonade en fruit

Share to Facebook
Share to Google Plus