Raleighvallen – Voltzberg adventure

 

Raleighvallen/Voltzberg vormt een deel van het Centraal Suriname Natuurreservaat. Met een totale oppervlakte van 78.000 ha is het één van de grootste reservaten van Zuid Amerika. Raleighvallen is een uitgebreid geheel van stroomversnellingen in de Coppenamerivier. Binnen dit reservaat kunnen meer dan 350 vogelsoorten worden gelokaliseerd. Ook onder de apenliefhebbers geniet dit gebied grote bekendheid. Alle acht apensoorten die in Suriname voorkomen, komen in dit gebied voor. Voor de natuurliefhebber vormt dit gebied een waar paradijs! Tropisch regenwoud, granietrotsen, prachtige panorama’s en fascinerende stroomversnellingen komen in dit gebied allemaal voor. Het gebied is Malaria vrij.

Dag 1:
Met de bus vertrekt u rond 07.30 uur uit de stad richting het vliegveld Zanderij en we stoppen onderweg voor het ontbijten. We rijden voorbij Zanderij en gaan de bauxiet weg op en onderweg kunnen snacks en softdrinks genuttigd worden in de bus en boot. Onderweg stopt u bij de kleinste Marrons stam van Suriname in het dorp Witagron. Hier maakt u een kleine dorpswandeling. Vervolgens varen we verder naar Raleighvallen.

Dag 2:
In de vroege ochtend gaan we ontbijten en stappen op de boot en varen we in 5 minuten naar de plaats waar onze wandeltocht naar de Volzberg begint. Het is een pittige, maar prachtige jungle tocht. Onderweg krijgt u uitleg over de verschillende planten– en dierensoorten die het Surinaamse regenwoud kent. Vanaf de Volzberg heeft u een schitterend uitzicht over de jungle van Suriname. 

Dag 3:
We varen in ongeveer een half uur naar de Moedervallen waar u lekker kunt zwemmen. Hier maken we een korte wandeling van +/- een uur en bekijken heftige stroomversnellingen. Daar waar de rivier rustig is, drijven we met zwemvesten terug naar Raleighvallen. Vervolgens is er een vrij programma met in de avond uren een cultureel optreden van de plaatselijke bevolking.

Dag 4:
Na het ontbijt bereiden we ons op de terugreis en zullen we rond tien uur vertrekken per boot naar Witagron. Van uit Witagron stappen we weer in de bus om door te rijden naar Paramaribo.

Inbegrepen:
all-in tours (incl. transport, accommodatie,maaltijden, gids, snacks,
non-alcoholische dranken)

Share to Facebook
Share to Google Plus