Bigi Pan

“… Een uitgestrekte natuurgebied in het rijstdistrict Nickerie. Cultuur, vogels spotten en uitzicht over de Atlantische Oceaan!..’

DE REIS
De reis begint vanaf Paramaribo, hier vertrekt u per auto of bus richting het westen van Suriname. Vanuit Paramaribo rijdt u over de Kwattaweg die overgaat in de Oost-Westverbinding. Langs deze route komt u, afhankelijk van het seizoen, veel stalletjes tegen waar diverse soorten groenten, fruit, vis en andere lekkernijen worden aangeboden. U rijdt het district Saramacca binnen waar men hoofdzakelijk van de veeteelt en de landbouw leeft. Hier vestigden zich in Groningen, in 1845, de Nederlandse boeren, ofwel de Boeroes. Het volgende district, Coronie, staat bekend om de kokoscultuur. Het is zeer dunbevolkt en de meeste mensen wonen in Totness en Friendship. De Engelse namen, evenals het links rijden in het land, herinneren nog aan de tijd van de Engelse overheersing.


NICKERIE
Nickerie is een district in het noordwesten van Suriname en ligt aan de monding van de rivier de Corantijn, grensrivier tussen Suriname en Guyana. Het district beslaat 5.353 vierkante kilometers en heeft 36.639 inwoners. De hoofdplaats is Nieuw-Nickerie, gelegen aan de rivier de Nickerie. Belangrijkste bron van bestaan is rijstbouw. Daarnaast wordt er ook gedaan aan visvangst op de Corantijn en Nickerie rivier. U brengt onder andere bezoek aan de zeedijk, waar u aan de overkant Brits-Guyana kunt zien.

BIGI PAN
In het district Nickerie ligt het groot moerasachtig beheersgebied genaamd Bigi Pan. In dit gebied zijn er reeds 122 soorten vogels geteld, waarvan 72 het gehele jaar door in het gebied voorkomen, onder andere de rode ibis, de visarenden, de sterns en de steltlopers. Bigi Pan is een bijzonder interessant gebied voor iedereen. De vogelliefhebbers en vissers komen zeker aan hun trekken in dit prachtige gebied. In de avonduren gaat u ook het meer op voor een avontuurlijke tocht om kaaimannen te vangen.

Inbegrepen :
all-in tours ( incl. transport, accommodatie,maaltijden, snacks, non-alcoholische dranken)

Share to Facebook
Share to Google Plus