Boven Suriname Jungle expeditie

Een expeditie naar het maagdelijk Amazone woud over de Gran Rio rivier is een absolute ervaring voor de natuurliefhebber die graag een uitdaging aangaat! Tijdens de korjaaltocht vanuit Apiapaati naar het basiskamp passeert u tal van spectaculaire stroomversnellingen. De mooie en pittige junglestreks worden rijkelijk beloond met een adembenemde panorama over het Amazone regenwoud. Op deze tour, ver weg van de bewoonde wereld, geniet u volop van de overweldigende flora en fauna. De boven Suriname Jungle Expeditie is een echte must voor avonturiers en natuurliefhebbers.

530611_363237937098790_1383213199_n529002_10151597276150407_1720531296_n

P1060394531597_553706934661531_1389463565_n

 

 

Dagprogramma 08 Dagen/07 nachten (vrijdag-vrijdag)

100% vertrek op basis van 4 personen
prijs: € 825,-


Dag 1.

De eerste dag staat in het teken van de reis naar de Jungle Lodge. De reis vanuit Paramaribo naar het eiland bedraagt – met tussenstops – ongeveer 7 uren, waarvan ongeveer 3uur met de auto en 4uren per boot. Bij de boottocht krijg je een prima indruk van het belang dat het water heeft voor de vele marron-dorpen die je passeert. Na een lange maar ook indrukwekkende reis kom je aan op het vakantie eiland Apiapaati.  Hier maak je direct kennis met de inwoners van het eiland en krijg je een rondleiding. Er wordt lekker gegeten, gedronken, gezwommen en ontspannen voor de daaropvolgende avontuurlijke dag.

Dag 2.
Na een goed stevig ontbijt maken we ons klaar om vroeg te vertrekken richting Bende Kondre. Bende Konde is een marron-dorpje gelegen op 15 minuten varen van Apiapaati. Hier aangekomen maak je kennis met bepaalde personen uit het dorp. Na een kleine dorpswandeling gaan we de jungle in om naar het kostgrondje te gaan, waar we gezamenlijk Cassave zullen oogsten en schillen. Hierna vervolgen we de jungletocht om uiteindelijk aan te komen bij de Ananasberg. Op de berg gaan we opzoek naar verse ananas om die vervolgens lekker te nuttigen op de berg. Na te hebben genoten van het uitzicht, eten en wat mooie foto’s te hebben gemaakt keren we weer terug naar het dorp. Hier gaan we verder met het proces van de cassave, de cassave dient geraspt te worden en zal vervolgens op traditionele wijze verwerkt worden.  Hierna kan de junglekleding worden ingeruild voor de zwemkleding en varen we met een bootje naar de Tapawatraval. Hier kan iedereen zwemmen en genieten van de natuurlijke massage die de waterval te bieden heeft. Hierna keren we terug naar Apiapaati waar er ook  volop gezwommen en gevist kan worden voor de liefhebbers.

In de avonduren is er altijd de mogelijkheid om vanuit de boot nachtdieren te spotten/vangen (kaaimannen, slangen etc.) We sluiten de avond weer gezellig af op Apiapaati.

Dag 3.
Na het gezamenlijke ontbijt maken we ons weer op voor vertrek. We vertrekken per boot weer richting Bende Kondre, om de geoogste en verwerkte Cassave te gaan bakken tot vers Cassavebrood. Hierna volgt een kleine wandeling richting de Medische zending Djoemoe, waar we rond zullen kijken. Vervolgens vervolgen we onze weg richting de Tapawatravallen waar u lekker kunt genieten van het water.

Dag 4.
Na ontbijt maken we zicht klaar voor de avontuurlijke gedeelte van onze reis.
Hier is het gewoon genieten geblazen, lekker zwemmen en indien verantwoord de stroomversnellingen te trotseren met raftbanden en zwemvesten en maken we zicht klaar voor een mooie vaartocht richting stroomopwaarts brengt u naar het prachtig gelegen basiskamp, waar wij drie nachten in hangmatten zullen slapen. Na ons te hebben geïnstalleerd verkennen wij de omgeving terwijl de kok ons avondmaal klaarmaakt. Na het avondmaal bespreken wij de route voor de volgende dag, onze eerste dag in het maagdelijk Amazonewoud.

Dag 5.
Een 4 km (heenweg) lange trail door primair bos voert ons naar onze bestemming voor vandaag. De Logosokun, Saramaccaans voor Schildpadheuvel. Drie heuvels onderweg maken de wandeling lekker pittig. Het eindpunt ligt op 310 meter hoogte, biedt prachtig uitzicht over het omliggende woud en is vernoemd naar de schildpad die er bij de ontdekking van de plek gevonden werd. In de middag keren wij terug naar ons basiskamp en kunnen volop genieten van de verkoelende rivier met zijn stroomversnellingen. Onze lokale begeleiders nemen u graag mee de rivier op om op traditionele wijze vis te vangen.

Dag 6.
Voor deze dag zijn er verschillende wandelbestemmingen mogelijk. Gangasa-sitonu is een mooie, overhagende grote sfeen die ergens midden in het oerwoud ligt. De wandeling er naartoe is niet zover (2,5 km), waardoor er meer tijd is om de aandacht te schenken aan de lokale flora en fauna. Ongeveer even ver lopen als de gisteren bezochte Logosokun (4,1 km) ligt de Folokun, Saramaccaans voor bloemenheuvel. Dit is een iets lager gelegen uitzichtpunt, maar het gebied waar men op uit komt is wat groter, zodat men er wat kan rondlopen. In samenspraak wordt besloten welke bestemming aangedaan wordt. Bij zonsondergang drijven wij met de korjaal af. Dit is de juiste tijd van de dag voor het spotten van dieren. Bij mooi weer maken wij kampvuur en luisteren naar de verhalen van onze begeleiders, die u graag vertellen hoe belangrijk deze omgeving was voor de Saramaccaners van het eerste uur.

Dag 7.
Na een laat ontbijt maken wij ons klaar voor onze vaartocht terug naar Awarradam, waar de laatste nacht wordt doorgebracht. Onderweg laten wij ons afdrijven en kunnen volop genieten van de flora en fauna van dit ongerepte woud. Laat in de middag komen wij aan op Awarradam Jungle Lodge, alwaar wij zullen overnachten in traditioneel gebouwde hutten. Na zo een enerverende tocht is een bezoek aan de lokale Jungle Spa een aanrader, en zullen het bed en de goed voorziene bar zeker als luxe aanvoelen!

Dag 8.
Op Awarradam kunnen wij na het ontbijt nog verpozen in de stroomversnelling en het eiland verkennen. Wij nemen afscheid van onze lokale vrienden alvorens wij richting Kajana vliegveld vertrekken voor de terugvlucht naar Paramaribo.

Algemene informatie:
Prijs:                   v.a.  €825,- p.p.
Aantal dagen:     8 dagen
Vertrek:               op aanvraag, vanaf 4 personen
Vervoer:              Bus/boot heen en vliegtuig terug
Inclusief:             transport, accomodatie, gids, maaltijden, non-alcoholische dranken
Accomodatie:     kamperen ( hangmatten en bedden)

 

 • Paklijst:
  • Shirt met lange mouwen / lange broek (voor de avond excursies)
  • Slippers
  • Schoenen ( dichte loopschoenen voor de jungle )
  • Antimuggencreme of -spray
  • Zonnebrandcreme
  • Zonnebril
  • Zaklamp
  • Rugtas
  • Zwemkleding
  • Toiletspullen (deo, tandpasta, tandenborstel, zeep, handdoek)
  • Regenjas
  • Videocamera en fototoestel in waterdichte tas
  • Hangmatten
  • Waterschoenen
  • Paspoort of ID-kaart
   Voor meer informatie:


   Sending

 

Share to Facebook
Share to Google Plus